לפני מספר ימים אישרה ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת את הצעת החוק להעמקת גביית המיסים והגברת האכיפה לקריאה שניה ושלישית.
על פי הצעת החוק, עבירות מס חמורות יוגדרו כעבירות מקור, כלומר ייכללו בחוק לאיסור הלבנת הון. עובדה זו תאפשר לרשות המסים לחלט כספים בסכום גבוה יותר מסכום העלמת המס.
כך לדוגמא, אדם שהעלים 100 אלף שקל בחשבון של 3 מיליון שקל, תוכל רשות המסים לחלט את כל החשבון. בנוסף לכך יאפשר התיקון להחמיר במידה ניכרת את הענישה, ולקבל מידע מהרשות לאיסור הלבנת הון.
חקיקה זו באה על רקע דרישה של ארגון (Financial Action Task Force) FATF שמטרתו לקדם מדיניות למאבק בהלבנת הון ומימון טרור, המחייבת את כל המדינות החברות בו לכלול את עבירות המס כעבירת מקור.
בעת אישור הצעת החוק בכנסת, תינתן בידי רשות המיסים והרשות להלבנת הון, הסמכות לחלט, להחרים ולתפוס חשבונות בנקים, נכסי נדל"ן ונכסים אחרים שמקורם בכספים שלא דווחו לרשויות המס וזאת בנוסף לכל הליך אחר הננקט כיום כנגד מעלימי מס, כגון: הליכים פליליים ושומות מס על הכנסה שלא דווחה.
- העלמת מע"מ תחשב כעבירת מקור, אם המס שלגביו נעברה העבירה עומד על סך של 170,000 שקל לפחות לשנה, או 480,000 שקל במשך 4 שנים.
- העלמת מס הכנסה תחשב כעבירת מקור, כאשר מעלים המס השמיט הכנסה בסך 1,000,000 שקל בשנה, או 2,500,000 מיליון שקל ב- 4 שנים.
- לעניין מיסוי מקרקעין , עבירת מס תחשב כעבירת מקור, כאשר הושמט שווי רכישה בסכום העולה על 1,500,000 שקל. במידה והעסקה לא דווחה כלל, או היה דיווח כוזב אודות זהות הצדדים לעסקה, כאשר שווי הנכס הוא 100,000 שקל ומעלה.
היועץ המשפטי לממשלה יידרש להוציא הנחיות לשימוש ראוי ומידתי בסמכויות החילוט על מנת לאפשר לנאשם להמשיך ולנהל את חייו ועסקיו באופן תקין, ככל הניתן.
תחילת החוק בעוד חצי שנה. בתקופה זו יתאפשר גילוי מרצון של מעלימי מס לצורך קבלת חסינות מפני העמדה לדין.
מומלץ לנצל את חלון הזמן האמור לצורך דיווח מידי על רכוש והון שלא דווחו לרשות המיסים, באמצעות הגשת בקשה לגילוי מרצון אנונימית- ללא זיהוי פרטי המבקש.
הליך זה ניתן להגשה באמצעות משרדנו עד ליום 30.6.2016.
אישור בקשה לגילוי מרצון, מונע הליכים פלילים, וחילוט מלוא הכספים והנכסים ברכוש והון לא מדווחים.